HOME    WAT IS    LIJST   LINKS    RUILEN   TIPS    E-MAIL    ZAAILINGEN

WELKOM

GERDA BROOKER

 

Welkom op deze site over daglelies. Geen enkele vaste plant heeft de laatste jaren zo een snelle verandering ondergaan als de 'hemerocallis'. De vele oude soorten en species die u wellicht kent en die men nog steeds in vele tuincentra te koop aanbiedt zijn echter vervangen door zulke mooie planten met ogen, speciale vormen, een spectrum aan kleuren, structuren enz...

Men heeft planten met een bloemdiameter van 3 tot 30 centimeter, met hoogtes van 20 centimeter om vooraan de border te zetten, tot bijna 1.50 meter. Enkelbloemig, dubbelbloemig, spiders, voor elk wat wils . Deze vooruitgang is vooral te danken aan het vele werk van veredelaars in  de States. Met deze website wil ik plantenliefhebbers laten kennismaken met deze prachtige vaste plant die al menig persoon z'n leven veranderd heeft. Via de vele foto's en beschrijvingen hoop ik dat u deze plant leert kennen die volgens mij in geen enkele tuin mag ontbreken.Mijn liefde voor de daglelie is ongeveer 10 jaar geleden begonnen na het aankopen van verschillende vaste planten voor in de tuin, waaronder

daglelie " SUPER PURPLE " en " CATHERINE WOODBURRY ", ik was verwonderd van de schoonheid, ziekteresistentie en groeikracht van deze planten en voor ik het wist was ik ze aan het verzamelen. Ik bezit nu ongeveer 700 soorten. Ook zullen bezoekers die men site nog al eens bezocht hebben zien dat er veranderingen zijn gebeurt , de lijsten zijn vervangen door fotogalerijen waarop meer dan 1100 foto's te zien zijn en het merendeel van goede kwaliteit , toch niet onbelangrijk.Ook zal ik elk jaar de foto's die de bloem niet goed weergeven proberen te vervangen door betere foto's , helaas is het niet mogelijk om steeds van alles goede foto's te hebben maar ik doe men uiterste best om de daglelies te laten zien hoe ze zijn , vergeet echter niet dat de bloemen wel kunnen verschillen en dit door een aantal factoren zoals grondsoort , warm of kouder weertype , bemesting , aantal jaren op dezelfde plaats staan , dit kan er voor zorgen dat het patroon in het oog of de kleur iets anders is , of dat de bloem niet open komt , ook zeer warm weer kan zorgen dat de kleur snel weg is of  vervaagd.

Ook heb ik meegedaan aan de Rookie verkiezing in Amerika , meer hierover op http://rookie2004.tripod.com/ en ook dit jaar de gelegenheid gehad om kennis te maken met Personen van de AHS ( Amerikaanse vereniging van daglelies ) waaronder Gisela Meckstroth een verslag hierover en eveneens van andere personen ivm daglelies in de Benelux en Europa is te zien op www.ahsregion2.org ( u dient wel Adobe Reader geinstaleerd te hebben op de computer )

Ook wil ik volgende personen bedanken om hun foto's te mogen gebruiken, thanks to François Verhaert, Cor Govaerts , Andre Viette ,Dan Trimmer , Tom Bruce , Bruce Moon, Mark Braux , Jack Carpenter , Bill Jarvis , Patrick & Diana Guidry , Jay & Judy Farquhar , Roger Mercer , Abigail Taylor , Ted A. Collins , Ted L. Petit , Tom & Joyce Maddox, Joan Messer, Matthew Kaskel, Darrell Kitchen, Donna Gibson, Hilliard Lawler,Larry Moore, Andy Fox, Garry Colby, Stan Woo, Kyle Billadeau, Nancy Oakes, Melissa Arnold, Allan Blyth, Jamie Vande, Kay & Tom Fearneyhough, Coral Kincaid, Richard Howard, Guénolé Savina, Pascal Putseys, Georges Boudron, PJ De Vries ,Erik de Jong, Arturo Imperial , Johny Vertommen , Pascal Putseys , Barbara Provest , Russ and Kim Walters ,Sue Brown,  Henry Little , Frank and Gail Cormier , John Benoot , Rebeca Board , Debbie Mead , Scott Alexander , Ellen Laprise and John P. Peat for using some foto's .

  ,,

Ik hoop dat u  na vandaag misschien ook op zoek gaat naar uw eerste daglelie, en misschien wordt het ook een passie net zoals bij mij . Geinteresseereden kunnen tevens een bezoekje brengen na een telefoontje vooraf  (011/35.18.07) of GSM ( 0473 733 194)

  ,,

Ken je vrienden of familie die tuinliefhebbers zijn, stuur ze naar www.daglelies.be ! en verder veel plezier met het bekijken van men site.

 

Johan Vanheusden

TENNYSON

 

DRAGON HEART

 

 

 ;